De Ossenstal ligt vlakbij Epe, in de Oostelijke Veluwezoom. Bezoekers van De Ossenstal kunnen genieten van de flora en fauna van natuurgebied ´t Eperholt. De bossen, heide en vennen van dit gebied herbergen vele bijzondere plant- en diersoorten.

Bij het ontwerp van de Ossenstal wilden we het gebouw een natuurlijk geheel laten vormen van de prachtige beboste omgeving.  Door de organische lijnen en het mooie begroeide Sedum dak is dat gelukt. Het gebouw wordt opgenomen in zijn omgeving.

Het restaurant is gebouwd volgens een groen concept passend bij de Veluwe. Zo is er FSC-hout uit de gemeentebossen van Epe gebruikt voor de spanten, kozijnen en de vloer. Ook is er gebruik gemaakt van schapenwol als isolatie en leem voor de binnenwanden. Het is een energiezuinig gebouw, dat is geïsoleerd met schapenwol. Door toepassing van een gesloten warmte/koude-onttrekkingsysteem is geen aanvoer van gas of een andere brandstof nodig voor de verwarming van het gebouw.

Oppervlakte ongeveer 900 m2.