DUURZAAM BOUWEN

Wat je lief hebt, sloop je niet. Dat is pas echt duurzaam!”

Ultieme duurzaamheid schep je niet alleen door een weloverwogen keuze van duurzame materialen, maar door een gebouw te ontwerpen en te bouwen waar mensen van houden en er daarom goed voor zorgen.

Prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden dragen langs die weg bij tot duurzaamheid. Respect voor mens, milieu en natuur staat voor ons bij het ontwerpen van duurzame gebouwen voorop.

Onze ontwerpen zorgen op de meest natuurlijke manier voor een laag energiegebruik, watergebruik en CO2-uitstoot. Onze materiaalkeuzes dragen ertoe bij dat duurzaam wordt omgegaan met mens, milieu en natuur.

Ook een optimaal binnenmilieu draagt bij tot duurzaamheid: de juiste keuze voor materialen, vormen, kleuren en schaal alsmede een goed doordachte ventilatie hebben bewezen effect op het welbevinden en de gezondheid van de bewoners en gebruikers.

Met de door ons gehanteerde principes vanuit ‘Living Architecture’ zijn onze ontwerpen geïnspireerd door de natuur, gebaseerd op schoonheid en harmonie en dragen ze bij tot het welzijn van mens en dier.

Nederland telt op dit moment bijna acht miljoen gebouwen. Een groot deel van deze gebouwen is ontworpen door een architect. Binnen de architectuur zijn er verschillende stromingen die het straatbeeld van Nederland door de jaren heen hebben bepaald. Er zijn ook stromingen die rekening houden met duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Hoe dit eruit ziet in de realiteit vertelt Max van Huut van Alberts & Van Huut (RTL).
Wilt u meer weten? Kijk dan hieronder naar het interview dat Max gaf aan het programma ‘Doe Maar Duurzaam’ van RTL: