De tien torens van het voormalige hoofdkantoor van ING Bank hebben in totaal 43 werkvloeren. Het energieconcept heeft een hoog economisch energieresultaat. Waardering van het gebouw, zowel door de mensen die erin werken als de bezoekers, wordt ook bepaald door het gebruik van kleur en kunst. Het gebouw was in 1987 voorbestemd om een ​​van de gebouwen met het laagste energieverbruik ter wereld te zijn.

Het gebouw trekt de aandacht vanwege zijn vorm, architectuur, interieur en tuinontwerp.

Binnen

In elke toren komt het daglicht binnen via een koepel en verlicht lege ruimtes (trappen met glazen dak), waardoor het overdekte wandelpad dat de torens verbindt, een levendige uitstraling krijgt. De centrale voorzieningen zoals receptie, vier restaurants, snackbar, postkamer, bibliotheek, filmtheater, PR-centrum en vergaderzalen bevinden zich op deze overdekte loopbrug.

Het gebruik van planten maakt de binnengang een veel aangenamere schakel tussen werkgebieden dan de lange gangen die men doorgaans in grote gebouwen aantreft. Naast liften, herkenbaar aan het gebruik van opvallende kleuren, zijn de trappen centraal in de torens geïnstalleerd, zodat ze het gebruik ervan uitnodigen in plaats van de lift te nemen.

Buiten

Het uiterlijk van het gebouw wordt bepaald door tien torens van verschillende hoogtes, waarvan de muren licht hellend zijn. Er is nauwelijks een muur die verticaal is. Samen vormen de torens een wispelturige ‘S’ en bijgevolg kijken weinig kantoren uit op de openbare weg. Bovendien reflecteren de schuine wanden het geluid naar boven om geluidsoverlast te verminderen. De tien torens zijn drie tot zes verdiepingen hoog. Het relatief grote buitenmuuroppervlak bestaat bijna volledig uit geprefabriceerde betonnen eenheden, bekleed met handgemaakte bakstenen. Een kwart van de gevel wordt gevormd door de ramen, waardoor een gunstig evenwicht ontstaat tussen warmteverlies en het toelaten van daglicht.

Tuinen

Het ontwerp van de daktuin op de parkeerplaats voor het ING-hoofdkantoor is +/- 6.700 m2 en is gemaakt in samenwerking met Jørn Copijn, tuin- en landschapsarchitect. Het gebouw heeft een Engelse tuin, een Finse tuin en een Japanse tuin bovenop de parkeergarage (die deels ondergronds is). Er zijn veel bomen, watervallen, struiken en veel bloemen, waardoor een natuurlijke omgeving ontstaat voor de mensen die er werken. Dit project wordt niet langer beschouwd als een passief systeem, maar als een organisme dat in wisselwerking staat met mens en milieu.

Transformatie

Momenteel werken we aan plannen voor de transformatie van het gebouw tot appartementen, naast vele andere functies.

In 2007 werd het door het Nederlandse publiek gekozen als het 3de mooiste gebouw aller tijden.

Het project omvat: 58.000 m² kantoor en 28.000 m² parkeergarage en heeft een totale oppervlakte van 86.000 m²