Ontwerpen vanuit visie

Vergroten van Welzijn

Leidend is ons oog voor het welbehagen en welzijn van haar gebruikers

AANPAK

Bij de aanpak van het bureau staat organisch ontwerpen centraal. Ongeacht of het een woonhuis of complex project betreft: vanuit een ambachtelijke aanpak wordt vernieuwende architectuur ontworpen. Deze architectuur reikt steeds weer buiten de gebaande paden en is aangenaam verrassend, waarbij het welzijn van haar gebruikers centraal staat.

Ondanks het bijzondere ontwerp zijn de gebouwen van het bureau functioneel, efficiënt en voldoen ze aan de hedendaagse vereisten en wensen.

Vandaag de dag werkt het bureau aan een diversiteit van projecten, waaronder huizen, kantoren, fabrieken, scholen, kerken, theaters, sportcentra, bejaardenhuizen, ziekenhuizen en verschillende verbouwingen en renovaties.

Ook werkt het bureau aan de transformatie van bestaande gebouwen om ze klaar te maken voor hun nieuwe, duurzame toekomst.

Het bureau kenmerkt zich door korte communicatielijnen met een pragmatische aanpak voor betaalbare ontwerpen binnen het gestelde budget.

HISTORIE

In 1963 richtte architect Ton Alberts zijn bureau op in Amsterdam. Max van Huut trad in 1975 in dienst bij het bureau van Ton. Na de realisatie van het voormalige hoofdkantoor van de NMB Bank (later ING-bank) in Amsterdam Zuidoost, werden Alberts en Van Huut in 1987 partners. Het bureau kreeg toen haar huidige naam Alberts & Van Huut International Architects.

Vanaf ‘dag één’ heeft het bureau enorm veel ervaring opgedaan met betrekking tot de invloed van de natuur en haar interactie met de architecturale omgeving op het welzijn van de mensheid.

De blijvend groeiende ervaring hiermee, creëert een bewezen en speciale band van vertrouwen tussen opdrachtgevers en het bureau. Zij komen samen om ontwerpen te maken, die een positieve invloed hebben op het menselijk welzijn.

Ton Alberts overleed helaas in 1999, Max van Huut zet zijn werk als innovatieve architect tot en met de dag van vandaag voort. De naam van het bureau bleef onveranderd.

“Het is de taak van de architect om vanuit zijn verantwoordelijkheid een gebouwde omgeving te maken, die een positieve invloed heeft op de mens…”

Max van Huut, Alberts & Van Huut International Architects