De Franse regering heeft een architectuurcompetitie gehouden voor twee ministeries en een internationaal communicatiecentrum op de historische oost-west as van Parijs, net over de Seine in het zakendistrict Défense.

In ons ontwerp zijn de ministeries gevestigd in twee monumentale torens van 175 meter hoog. De façades hiervan, gemaakt van glas en gepolijst rozerood graniet, zijn van verre te zien. Met name voor de autobestuurders geeft dit complex de weg aan naar het centrum van Parijs. Een enorme lichtsculptuur die gevormd wordt door laserstralen biedt een extra aspect voor ’s avonds.

De twee torens worden verbonden door een lager middendeel dat ruimte biedt voor het communicatiecentrum en publieke diensten zoals restaurants en winkels.

Het ontwerp is behalve monumentaal tegelijkertijd erg menselijk. Het aangrenzende voetgangersniveau is een aantrekkelijk gebied met zijn rijke figuratie en vele groen dat organisch doorloopt het gebouw binnen. De vrijwel complete afwezigheid van kolommen biedt optimale toegankelijkheid en gebruiksmogelijkheden. Dit wordt bereikt door het middendeel op te hangen door middel van kabels die aan de torens bevestigd zijn.

Totale oppervlakte ongeveer 158.000 m2